El Govern de l’Estat, integrat pel PSOE i Unidas Podemos, va aprovar aquesta setmana un Reial Decret que revaloritza les pensions. El Govern destinarà 6.500 milions d’euros a millorar les pensions l’any 2022. Des de l’1 de gener se’n beneficiaran 11’5 milions de persones a tot l’Estat espanyol. Al Baix Llobregat seran 175.000.

El Consell de Ministres va aprovar una pujada del 2’5% per a les pensions contributives i del 3% per les pensions mínimes no contributives, entre elles l’Ingrés Mínim Vital. També es va aprovar una paga compensatòria per la desviació de la inflació que es va produir l’any passat. És la primera vegada que s’aplica la Llei 21/2021, de Garantia del Poder Adquisitiu de les Pensions, que recupera l’Índex de Preus al Consum (IPC) com a índex de revalorització, que té present la inflació mitjana dels darrers 12 mesos fins novembre de 2021.

El primer secretari de la federació socialista de la comarca, el senador Antoni Poveda, i la diputada al Congrés, Sònia Guerra, han volgut destacar, en una roda de premsa celebrada a la seu socialista a Cornellà,  que “els i les pensionistes poden estar tranquils perquè saben que les pensions es revaloritzen amb la inflació”. Han afegit que aquest tema “és una prova més de la diferència que hi ha entre que governi la dreta o que ho faci l’esquerra”.

La diputada Guerra ha ressaltat que “a Espanya hi ha un govern que en només tres setmanes ha aprovat mesures per afavorir l’accés dels joves i les persones més vulnerables a l’habitatge; una reforma laboral que permet als treballadors i treballadores recuperar els drets que els hi havia tret el PP, i ara la revalorització de les pensions”.

Font: Govern d’Espanya i PSC Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here