Olesa de Montserrat ha viscut amb alegria la designació de l’olesana Chanel (a la fotografia) com a representant d’Espanya al Festival d’Eurovisió. Però l’èxit de la cantant i la bona audiència aconseguida pel Benidorm-Fest el dissabte no han acabat amb la polèmica sobre la forma com es va produir la decisió i sobre el fet que el vot del jurat  deixés a Rigoberta Bandini i les Tanxungueiras en segon i tercer lloc. Chanel no hi té cap culpa però el tema és ben obert. I la qüestió s’ha enverinat tant que Chanel ha fet públic que deixa Twitter per “l’odi rebut” a través de les xarxes.

La secció sindical de CCOO a RTVE reclama a la direcció de TVE que s’invalidi el resultat del Benidorm-Fest si no s’aclareixen “les presumptes irregularitats” que es van produir. Un dels punts més criticats és la relació laboral entre una de les membres del jurat, Miryam Benedited, i la cantant d’Olesa, tot i que Chanel assegura que “fa quatre anys” que no parla amb la coreògrafa. CCOO considera que les possibles irregularitats “són tan importants, tan notables, que s’hauria de deixar sense efecte l’elecció de la cançó que representarà a Espanya”. El sindicat exigeix que s’aclareixi ·”de manera urgent, com i qui va seleccionar al jurat del Festival”, alhora que demana que es facin públiques les actes de les votacions.

El debat ha arribat també al Congrés de Diputats, on Galicia en Común, vinculada a Unidas Podemos, recollint la indignació que hi ha a Galicia pel fet que les guanyadores en vot popular, les Tanxungueiras, quedessin relegades al tercer lloc, vol denunciar la “manca de transparència”; demana al Consell de RTVE una auditoria i que es facin públics els criteris de valoració per a la formació del jurat, la puntuació detallada atorgada per cada membre i els criteris estipulats per elegir la cançó guanyadora. Un altre partit gallec, el BNG, demana la compareixença al Congrés del president del Consell de RTVE.

On no hi ha dubtes és sobre l’èxit del Benidorm-Fest entre els espectadors de televisió. El programa va ser líder de la nit del dissabte amb una índex d’audiència del 21 %, i amb un minut d’or del 27’7 %. A Catalunya, amb un 16’1 %, va derrotar al programa d’actualitat política FAQS, de TV3, que es va quedar amb un 14’9 %. A Galicia l’èxit fou aclaparador amb un 49’6 % d’audiència.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here