El Club de lectura COCOS reprèn la seva activitat aquest any 2022 amb la presentació del llibre de Joan Tardà, “En defensa pròpia”. L’acte tindrà lloc a la Sala d’Actes de la seu de CCOO del Baix Llobregat, a la carretera d’Esplugues, 68, de Cornellà de Llobregat, aquest dijous, dia 3 de febrer, a les 6 de la tarda, i comptarà amb la presència de l’autor, veí de la localitat.

El llibre està prologat pel dirigent de Bildu, Arnaldo Otegui, i acaba amb un epíleg del periodista Sergi Sol. Ha estat publicat per editorial Pòrtic.

A “En defensa pròpia”, de títol prou explícit, Tardà critica “un independentisme sovint de matriu conservadora, profundament crispat que, lluny d’apostar per seguir sumant i assumir la realitat per canviar-la, ha decidit instal·lar-se en un miratge i descarregar la seva frustració damunt del mateix moviment sobiranista”. Tal com li ha passat abans a molta gent, un independentista de pedra picada, com Joan Tardà, ha patit insults i desqualificacions d’un sector del mateix moviment independentista que l’acusa ara de traïdor i botifler. De tot això parla el llibre de Tardà, exdiputat d’ERC al Congrés.

La casualitat haurà fet coincidir la presència de Tardà al local de CCOO, el mateix dia que el Congrés de Diputats, haurà votat el Reial Decret que ha de permetre, l’aprovació de la reforma laboral pactada pel Govern central, els sindicats i la patronal. El paper d’ERC haurà estat determinant en un sentit o un altre, ja que, hores d’ara, els republicans estan instal·lats en el NO, malgrat CCOO i UGT representen al voltant del 80 per cent dels delegats i delegades sorgits de les eleccions sindicals a Catalunya.

L’acte potser serà un bon moment per comentar el que Arnaldo Otegui escriu al pròleg del llibre: “Apostar en tots els àmbits de negociació, preveure i anticipar tots el escenaris; aquest és l’equilibri que donarà solidesa a la nostra aposta”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here