Ramon Sánchez (a la fotografia), va molt atrafegat aquests dies. És el regidor de l’Ajuntament de Molins de Rei responsable de la Fira de la Candelera, a més de ser primer Tinent d’alcalde, president de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori, i regidor d’Esports i Obres. Ha trobat, però, una estona per atendre a ElBaix.cat, quan s’apropen els dies 4, 5 i 6 de febrer, durant els que la vila tornarà a viure la Fira de la Candelera.

Què suposa per la Candelera recuperar els carrers?

Per la Candelera i per Molins de Rei ho significa tot. La gent ens preguntava fins fa poc: “Però hi haurà Fira?”. La trobada de gent al carrer és l’element més important de la Candelera, és totalment necessari: Per a la socialització dels veïns i veïnes i per l’aspecte econòmic, ja que l’impacte de la Candelera va més enllà del recinte firal i arriba a tots els comerços de la vila.

S’han previst alternatives per evitar tant com es pugui les aglomeracions?

Aquest any, al carrer Major i al carrer Rafael Casanova, que són els més estrets, no hi haurà estands. Però sí que hi haurà la presència del comerç local, que podrà exposar els seus productes al carrer. Havíem de contemplar tots els escenaris derivats de la possible evolució de la pandèmia amb molta antelació i vam adoptar mesures com aquestes. La Fira es concentrarà al Terraplè i als carrers tranversals i arribarà fins la Plaça del Palau, i només hi haurà estands per una banda.

L’edició d’enguany suposa la transició des de la No Fira de l’any passat ,que va ser exclusivament virtual, fins la plena recuperació de la Candelera tradicional l’any que ve.

Quants expositors hi haurà aquest any? Hi ha canvis en relació a l’edició de 2020?

Hi ha uns 300 expositors. Això suposa una tercera part del número habitual, que està a l’entorn dels 900. Per això parlava de transició. De fet, serà un tastet de Candelera. Ha calgut organitzar-ho tot de forma més esponjada.

El repte continuarà l’any que ve, perquè el Terraplè estarà en obres i haurem de repensar la Fira.

Quines activitats o novetats destacaria de la Candelera d’enguany?

El més important és que la tornem a fer.  De l’experiència de l’any passat hem aprés a incorporar coses virtuals, i així, bona part de les activitats seran presencials i virtuals alhora. Es consoliden els Tastets musicals i comercials. Dissabte actua l’Adrià Puntí. Hi ha exposicions molt interessants com la de Bolets i gastronomia. El pregó de la periodista Elisenda Carod i la Chiribita ens va permetre connectar millor amb la gent jove. Ens hem de transformar per trobar més públic.

Sembla que la Candelera riurà aquest cap de setmana. I la Fira té la presència de públic assegurada. Però què li diria a la gent del Baix Llobregat per animar-la a venir a Molins de Rei?

Qui vingui a Molins de Rei trobarà tot el que pot desitjar en una Fira. Planters, gastronomia, activitats culturals…. És una Fira meravellosa. Veure sortir la gent amb un arbre dóna sentit a la tradició de la Candelera. I aquest any, ateses les circumstàncies, la previsió de menys públic permetrà gaudir de la Candelera, de la seva alegria i de les seves olors, amb més tranquil·litat.

Fotografia: MolinsdeRei.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here