Tal com ha informat elBaix.cat, el dimarts dia 1 es va constituir  el Consell de Governs Locals de Catalunya, un organisme creat per l’Estatut de 2006 i que inexplicablement el Govern de la Generalitat ha mantingut congelat durant set anys.

Tal com ja hem explicat, el Baix Llobregat estarà representat per set alcaldies, una d’ERC, dues del PSC, una de Junts, i tres dels Comuns: les de Corbera, Gavà, Esparreguera, Martorell, El Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Pallejà.

En el curs de la sessió es va escollir la direcció d’aquest organisme municipalista: el presidirà l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, d’ERC, i tindrà quatre vicepresidències que ostentaran les alcaldies d’Esparreguera, El Prat de Llobregat, Berga i Gironella. Així, doncs, la comarca estarà present en la direcció del Consell mitjançant la presència dels vicepresidents Lluis Mijoler, alcalde del Prat, en representació dels Comuns, i Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, en representació del PSC.  Els càrrecs no són remunerats.

Rivas ha reconegut sentir-se “molt honorat” d’haver estat escollit i ha assegurat que “treballarà de valent per defensar i traslladar les peticions i les inquietuds del mon local al govern català i al Parlament”.

Mijoler (a la fotografia, votant durant la reunió del Consell), ha celebrat que l’organisme reprengui la seva activitat i ha declarat que “els municipis han estat una peça clau en la construcció de la Catalunya moderna i des dels pobles i ciutats seguim impulsant un país més just i verd. Des del Prat, assumim la vicepresidència  del Consell de Governs Locals, una eina per aconseguir-ho”.

Fonts: Ajuntament del Prat de Llobregat i PSC-Baix Llobregat

Fotografia: Ajuntament del Prat de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here