La magistrada del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, Maria Carmen Vázquez, ha arxivat diverses peces relacionades amb el finançament irregular d’entitats vinculades a l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya. Una de les peces arxivades ha estat la que afectava a l’expresident de la Diputació de Barcelona i que fou alcalde de Martorell, Salvador Esteve (a la fotografia).

La interlocutòria considera que no hi ha indicis de delicte en l’adjudicació de contractes públics i la concessió de subvencions per part de la Diputació de Barcelona, quan Esteve n’era el president. Ni la Diputació, governada ara pel PSC i Junts, i presidida per l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, també investigada en una altra causa, que actuava com acusació particular, ni la Fiscalia, s’han oposat a l’arxivament.

Resta però oberta la carpeta relativa a la fundació CatMon, que té a Victor Tarradellas i l’actual diputat de Junts al Parlament, Francesc de Dalmases, com a investigats.

La causa va néixer l’any 2016 a partir d’una denúncia de la CUP i del sindicat GGT i investiga la concessió de subvencions irregulars entre 2011 i 2015 per un valor d’un milió d’euros cap a entitats i fundacions afins a CDC.

Salvador Esteve va ser declarat Fill predilecte de Martorell el mes de desembre en un ple polèmic, del que elBaix.cat va informar, i, posteriorment, l’Ajuntament ha decidit atorgar el seu non a un carrer de la ciutat. Esteve, en declaracions al digital Elmon.cat, ha afirmat: “estic molt content, molt, però ja estava molt tranquil perquè sabia que no hi havia res de res”. Recordant la seva detenció a Martorell  a quarts de 9 del matí, ha comentat que “ara cada cop que truquen a la porta a aquesta hora, a la meva dona li puja la pressió i ens angoixem”.

Fotografia: La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here