170.487 turistes es van allotjar al Baix Llobregat el darrer trimestre de l’any 2021. Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, això suposa un 40% d’ocupació hotelera.

L’ocupació registrada  a la comarca duplica la de l’any anterior i supera la mitjana total de la demarcació de Barcelona. Tanmateix la valoració respecte a la marxa del negoci i de l’ocupació no arriba al 6 sobre 10 i baixa respecte les valoracions del tercer trimestre. Les fluctuacions de les limitacions derivades de la pandèmia poden explicar les dades.

El principal client dels establiments hotelers en els mesos d’octubre, novembre i desembre, va ser el corporatiu (51%) i el primer mercat ha estat l’espanyol (70%).

Les principals procedències van ser Catalunya (45%), Madrid (7%), França (6%) i Andalusia (5%). Els clients de Catalunya, França, Estats Units i Canadà i Regne Unit són els que més han crescut, mentre que els procedents d’Aragó, València o Madrid són els que més han disminuït.

La Zona Delta és la que va registrar la major ocupació (40’3%) i la tarifa més elevada (72 euros). Els establiments d’una i dues estrelles són els que registren la major ocupació (42%). Lògicament els de quatre estrelles són els que presenten la tarifa més elevada (81 euros).

Hi va haver un creixement generalitzat de les places en ofertes, turistes i pernoctacions realitzades. El darrer trimestre de l’any 2021 es van allotjar a la comarca un total de 170.487 turistes , que representen un 107 % més respecte 2020. Es van registrar un total de 353.454 nits ( 128% més que el 2020).

Font: Observatori Comarcal del Baix Llobregat

Fotografia: Totnens

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here