El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha lliurat al Parlament el seu Informe relatiu a l’any 2021.  El document recull les actuacions més rellevants dutes a terme i les xifres més destacades en relació a la tasca de defensa dels drets encomanada a la institució. La documentació presenta també les dades de la seva activitat per comarques. Aquests són les  més rellevants pel que fa Baix Llobregat:

Durant l’any passat es van produir 948 queixes ( de les 11.932 del total de Catalunya). També es van generar 1.198 consultes ( de les 12.727 de tot el país). En resum, el Síndic va efectuar 2.146 actuacions a la comarca, del total de 24.923 de Catalunya.

La matèria amb més actuacions va ser la relacionada amb les Polítiques Socials, que afecten a discriminació, educació, infància, salut, serveis socials i treball ( 762), seguida de la relativa a l’Administració Pública i Tributs ( 487), Polítiques Territorials, que inclou habitatge, medi ambient i urbanisme (309), Consum (373), Seguretat ciutadana i justícia (158), Cultura i llengua (10) i altres consultes( 47).

Per municipis, la localitat amb més actuacions ha estat Sant Boi de Llobregat (178) i la que n’ha generat menys, Castellví de Rosanes ( 5).

Durant l’any 2021 la institució va visitar divuit municipis de la comarca.

En l’Informe es destaca, pel que fa a tota Catalunya, la necessitat d’enfortir l’estat de benestar per superar la profunda crisi social evidenciada per la pandèmia.

Font: Síndic de Greuges

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here