Baix Llobregat en Comú va donar el tret de sortida a la campanya pel 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb un acte entorn les violències masclistes celebrat el passat dijous a la Biblioteca central Pare Miquel, a Esplugues de Llobregat.

L’acte va consistir en una taula rodona amb el títol “Feminisme per combatre les violències quotidianes”, sobre les violències que pateixen les dones en el seu dia a dia. Segons Vicky Martin, responsable de feminisme de Baix Llobregat en Comú “Les violències quotidianes envers les dones són transversals, és a dir, existeixen en tots els àmbits de la vida, trepitgen les dones poc a poc i gairebé passen desapercebudes”.

La taula rodona va comptar amb les aportacions de dues activistes feministes: Liliana Reyes, sindicalista de CCOO, i Eva Alfama, investigadora social especialista en violències digitals.

Liliana Reyes va manifestar que la seva explicació estava basada en “la meva condició de dona, migrada, mare, treballadora i rebel”. Eva Alfama va advertir que les xarxes socials “estan creades per homes, amb les seves premisses, com a individus privilegiats i, per tant, reprodueixen les violències que es donen al món real”.

Els Comuns del Baix Llobregat tenen previstos actes entorn del 8 de març a diverses localitats de la comarca. L’acte central del Baix Llobregat serà a Gavà el pròxim dia 13 de març i comptarà amb la presència de membres de la direcció nacional de Catalunya en Comú.

Font: Baix Llobregat en Comú

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here