La Plataforma Aturem el Pla de Ponent ha demanat, en un acte celebrat a Gavà ( a la fotografia),  la nul·litat del projecte d’urbanització que vol tirar endavant l’Ajuntament governat pel PSC, per incompliment de fins a 16 preceptes normatius.

En una roda de premsa, l’advocat Eduard de Ribot, representant dels interessos de la Plataforma, ha explicat en detall els motius per demanar la nul·litat del projecte d’urbanització del Pla de Ponent. Segons el jurista, es van vulnerar fins a 16 preceptes normatius en el moment de l’aprovació del projecte, el 16 de desembre de 2008, entre ells, la Llei Forestal de Catalunya o la  Llei d’Urbanisme de Catalunya, vigent des de l’any 2006.

Segons de Ribot el pla vulnera el deure de preservar els terrenys amb valors naturals , forestals, de connectivitat natural i paisatgística. També la prohibició d’urbanitzar boscos i espais forestals i el deure de classificar-los com a sòl no urbanitzable.

Un altre aspecte de la petició de nul·litat és que el projecte  inclou algunes parts amb forts pendents la qual cosa implica una vulneració de la prohibició  d’urbanitzar terrenys amb pendents superiors al 20 %. Els aspectes relacionats amb la inundabilitat també són rellevants atès que el projecte d’urbanització afecta directament la zona per on passa la Riera del Canyars. De Ribot ha destacat també que s’infringeix el deure de que les zones verdes i els espais públics siguin aptes pel gaudi públic i la flagrant vulneració del deure de preservar els sòls amb valor de connectivitat natural. Un dels aspectes que la Plataforma destaca més és l’increment de població que comportaria  l’execució del Pla, que originaria un creixement desmesurat de Gavà.

La Plataforma té el suport del grup ecologista Les Agulles- Ecologistes en Acció del Baix Llobregat i el Garraf, de la Federació Ecologistes en Acció de Catalunya, i dels partits polítics ERC i En Comú Podem.

Font: Plataforma Aturem el Pla de Ponent

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here