El jugat número 4 de Cornellà, al llarg del mateix dilluns i d’ahir, va anar deixant sortir amb càrrecs els detinguts per la Policia Nacional en l’operació que va tenir lloc a la localitat. El tinent d’alcalde del PSC i regidor d’Economia, Sergio Fernández i la majoria de tècnics van sortir el mateix dilluns. El últims quatre detinguts, entre els que es trobaven l’exregidor d’Esports de Cornellà, José Manuel  Parrado, del PSC, i el president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, Salvador Valls, ex regidor socialista de Collbató, van sortir ahir dimarts per la tarda. Tots es van acollir al seu dret a no declarar. Han quedat com investigats per presumptes delictes de prevaricació, malversació i frau en l’administració pública.

L’alcalde de Cornellà, el socialista Antonio Balmón ( a la fotografia) , va considerar en una entrevista a la cadena SER, al programa de Josep Cuní, “desproporcionada” l’actuació de la UDEF seguint un mandat judicial; va afegir que es sentia decebut per la forma d’actuar del Cos Nacional de Policia tot comentant que no calia “sobreactuar”. Segons Balmón, que assegura que “està tranquil perquè l’Ajuntament ha actuat correctament”, “el mateix que es pretenia es podia haver aconseguit per una altra via”. També va criticar les filtracions a la premsa preguntant-se com podien saber pel matí alguns mitjans que hi hauria una desena de detinguts. Quan Josep Cuní li va demanar si ara entenia les queixes d’altres partits d’ideologia diferent afectats per actuacions policials similars, Balmón va fugir d’estudi tot afirmant: “Jo em preocupo per les persones”.

En relació a la connexió de la causa amb la que es segueix a l’Hospitalet, i per la qual l’alcaldessa Núria Marín està investigada, Balmón va comentar: “Estic convençut que no seré imputat. També crec que la imputació de Núria Marín és innecessària, però confio en l’actuació judicial”

El viceprimer secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, va afegir un matís a les declaracions de Balmón en relació a l’actuació de l’Ajuntament de Cornellà, dient que: “Nosaltres pensem que tot s’ha fet correctament. Si no és així, prendrem les mesures oportunes”.

Reaccions d’ERC, En Comú Movem i Ciutadans

Tant l’organització local com la comarcal d’ERC reclamen la màxima transparència per esclarir els fets que han portat als registres i detencions al Consistori de Cornellà. “Des del màxim respecte a la presumpció d’innocència, la Permanent comarcal de la Federació d’ERC al Baix Llobregat i l’Hospitalet es fa seu el posicionament del Grup Municipal republicà a Cornellà, que assegura que cal arribar al fons de la qüestió si se’n deriven responsabilitats polítiques i preservar en la mesura del possible la figura dels treballadors de l’Ajuntament”.

En Comú Movem Cornellà, que forma part de l’equip de govern amb el PSC, també ha emès un comunicat en el que expressa “la seva preocupació davant els fets coneguts durant la jornada d’ahir” i demana “la màxima transparència  per part de l’Ajuntament i tota la col·laboració en la investigació judicial, el màxim esforç de les institucions per preservar el bon nom de l’Ajuntament i de la ciutat de Cornellà i el màxim respecte cap a la presumpció d’innocència de les persones investigades”.

Ciutadans ha portat el tema al Consell Comarcal del Baix Llobregat. Josep Maria González, portaveu de Cs al Consell, ha reclamat a la presidenta, l’alcaldessa socialista de Vallirana, Eva Martínez, informació i transparència i ha afegit que, si aquesta no arriba, demanarà la creació d’una comissió d’investigació que “aclareixi els fets i la vinculació del Consell Comarcal i d’algunes persones en els fets investigats”. Ciutadans ha recordat que, malgrat el Consell Esportiu és un organisme autònom, diversos membres del Consell Comarcal participen en les seves assemblees. Segons González “ no és la primera vegada que la comarca es veu esquitxada per suposats casos de corrupció que tenen com a epicentre diversos feus socialistes”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here