L’Ajuntament de Sant Just Desvern ha donat a conèixer els resultats definitius del procés participatiu Mas Lluí- Centre Cívic Soledat Sans i Serafini. La votació va estar oberta un mes i mig a través de la nova plataforma de participació de l’Ajuntament des del 15 de desembre fins al 31 de gener. Hi podien participar totes les persones empadronades al barri de Mas Lluí ( abans del 25 de novembre de 2021) i nascudes el 2005 o abans, és a dir els majors de 16 anys.

La participació ha estat d’un 8’85%; s’han rebut un total de 184 respostes de les 2.080 persones que tenien dret a participar en l’enquesta. Aquest percentatge supera el de processos participatius recents organitzats a la ciutat, com el de la tria del nom del Parc de la Rambla o el de la plaça de la Pau, però representa la meitat de la participació registrada en la consulta realitzada a la veïna ciutat de Sant Feliu de Llobregat sobre el projecte per urbanitzar la zona que deixarà lliure el soterrament de les vies del tren, que fou d’un 16’22%.

Els aspectes més ben valorats del barri són la proximitat a Collserola, la tranquil·litat i les zones verdes, mentre que les qüestions pitjor valorades són els accessos i la connexió del barri amb la resta del municipi, la neteja i l’oferta de transport públic. D’una puntuació sobre 5 hi ha dos àmbits que suspenen: l’oferta esportiva, cultural i d’oci (amb un 2’44) i la mobilitat ( amb un 2’29).

En relació als usos del Centre Cívic Soledat Sans i Serafini els més demanats són les activitats saludables (zumba, ioga i pilates), un espai de joc per a nadons i infants i una aula d’estudi o biblioteca.  Pel que fa als equipaments, el Sant Just Padel Club ha rebut una puntuació de 3’4 sobre 5 i l’Espai Mas Lluí (a la fotografia), un 2’8.

Font: Ajuntament de Sant Just Desvern

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here