El Consell Comarcal ha volgut desvincular-se del Consell Esportiu del Baix Llobregat, després que aquest organisme estigui essent investigat per la UDEF, per ordre judicial, i que el seu president, Salvador Valls, exregidor socialista de Collbató, fos detingut per la Policia Nacional i deixat anar posteriorment amb càrrecs.

El Consell Comarcal, presidit per l’alcaldessa socialista de Vallirana, Eva Martínez, ha volgut aclarir en un comunicat que el Consell Esportiu del Baix Llobregat és una entitat privada amb personalitat jurídica pròpia, sense dependència del Consell Comarcal, d’acord amb el Decret 267/1990 de 8 d’octubre, de la Generalitat de Catalunya, de regulació dels Consell Esportius.

També aclareix que “mitjançant conveni entre ambdues entitats, les oficines del Consell Esportiu es troben a les dependències de la seu del Consell Comarcal”, al Parc de Torreblanca, ubicat als termes municipals de Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí. El Consell Comarcal vol que quedi clar que la institució “en cap cas està sota cap mena d’investigació judicial”.

Els òrgans de representació, govern i administració del CEBLLOB són l’assemblea general i la comissió directiva. La composició  de l’assemblea és la següent:

  • Cinc representants de cada municipi de la comarca: un regidor, dos representants d’associacions i entitats i dos centres d’ensenyament.
  • El representants de les Federacions Esportives Catalanes que participin en l’organització dels Jocs Escolars comarcals
  • Tres representants del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

El president del CEBLLOB és Salvador Valls i Cuello.

El paper de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat

Segons el Decret 267/1990, els Consells Esportius comarcals tindran el suport de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Secretaria General de l’Esport, dels Consells Comarcals i dels Ajuntaments. Els Consells Esportius formalitzaran al final de l’any els comptes d’ingressos i despeses, el balanç de situació i tancament, i, igualment, el projecte de pressupost per a l’any o la temporada següent, i ho comunicaran tot seguit a la Secretaria General de l’Esport per al coneixement i control de les despeses imputables als fons que aquesta Secretaria aporta al Consell.

Fonts: Consell Comarcal del Baix Llobregat i CEBLLOB

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here