Ja s’han confirmat les tres candidatures finalistes de la licitació del Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell (CFPA): la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC), Eurecat i MSX International. Dues companyies més que també s’havien presentat, Esquemes Informàtiques i Disseny Educatiu han estat descartades.

Les instal·lacions estan des de l’any 2015 en que es van inaugurar pràcticament buides, tal com ha anat informant elBaix.cat. A la fotografia es pot observar l’acte d’inauguració, encapçalat pel llavors president de la Generalitat Artur Mas.

Un cop finalitzat el període de presentació d ‘ofertes , el Govern preveu que l’adjudicació final de la concessió es pugui produir el proper mes de març.  L’objectiu de l’adjudicació és poder ampliar l’espai, després de molts anys de retard.

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) preveu que la concessió sigui per 15 anys, prorrogables per 10 més. L’any 2019 el Govern de la Generalitat ja havia convocat un primer concurs que va quedar desert. El SOC, amb la voluntat de no repetir el fracàs va obrir una consulta prèvia amb el sector de l’automoció.

El CFPA, que disposa d’una superfície de 10.000 metres quadrats, ha de ser un centre on s’imparteixi la formació professional inicial i programada per les empreses , amb la finalitat de garantir una oferta formativa adaptada a les necessitats del sector. Es tracta d’un projecte fonamental per a la comarca, que és esperat amb interès per ajuntaments, Consell comarcal, sindicats i empreses.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here