Els darrers dies no han estat gens tranquils pel PSC del Baix Llobregat. L’operació policial a Cornellà de Llobregat (a la fotografia), qualificada de “desproporcionada” per l’alcalde de la localitat, Antonio Balmón, ha posat en relació la situació d’aquest Ajuntament amb la de l’Hospitalet on l’alcaldessa socialista Núria Marín continua imputada. A més, les detencions no s’han aturat en un tinent d’alcalde  i un exregidor de Cornellà, sinó que també s’han estès a un exregidor socialista de Collbató, president del Consell Esportiu del Baix Llobregat. De forma gairebé simultània, a Sant Andreu de la Barca, un informe de l’Oficina Antifrau de Catalunya, deixava en evidència retribucions irregulars que afecten a l’exalcalde socialista Enric Llorca i a regidors del PSC i de Ciutadans.

La periodista de Nació Digital i comentarista política en el programa “Cafè d’idees”, que presenta Gemma Nierga a TV2, Sara González, publicava un article aquest passat dimarts titulat “Les causes judicials enterboleixen el poder absolut del PSC en grans feus metropolitans”. Segons González “per ara, la reacció ha estat la de tancar files a l’espera de com evolucionen els casos”. La periodista posa de manifest la preocupació “evident” que hi ha a la direcció socialista.

Segons publica González, “experts que han treballat pel PSC” consideren “lògica” la preocupació de la direcció del partit perquè en determinats llocs comença a “respirar-se un final d’etapa”. Alhora, un dels experts fa notar, però, que “sempre he tingut dubtes que el votant convençut dels partits es deixi impressionar per la corrupció. Encara més quan es tracta de casos que costen d’aclarir com aquests”. I afegeix que, en els casos de l’Hospitalet i Cornellà, el gran gruix de votants són “de pedra picada”.

En tot cas, el tema clau pel PSC al Baix Llobregat, de cara a les eleccions municipals de 2023, serà conservar les majories absolutes de que disposa . Allà on n’ha tingut, ha disposat d’una crossa en el darrer període: ha estat Ciutadans, però aquest partit té molts números per desaparèixer de la majoria de consistoris de la comarca. Seria substituït pel PP i per VOX, però pactes amb aquests partits són gairebé impossibles de justificar pel PSC.

Els altres partits d’esquerres, ERC i Comuns, han mantingut fins ara una actitud prudent en relació al cas de Cornellà exigint transparència. Però els grups de dretes ja han començat a intentar desgastar al PSC: el PP ha exigit el cessament dels càrrecs públics socialistes investigats, Ciutadans ha amenaçat amb demanar una comissió d’investigació al Consell Comarcal, i VOX, ha fet acte de presència a Cornellà anunciant la seva intenció de personar-se com a acusació popular en la causa oberta pel Jutjat número 4 de Cornellà pel que fa al cas del Consell Esportiu del Baix Llobregat, i ha parlat, fins i tot, de demanar la dimissio d’Antonio Balmón, alcalde de Cornellà.

 

Fotografia: El Periódico

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here