La zona metropolitana de Barcelona rep 158 milions d’euros de la Unió Europea per trasnformar la moblilitat.

Aquesta primera convocatòria, que ara ha resolt el Govern central, s’ha dut a terme en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència  (Pla España Puede) i era exclusiva per als projectes propis de municipis i agrupacions supramunicipals. L’objectiu dels 158 milions d’euros atorgats és ajudar a actuacions que potenciïn la mobilitat sostenible i la reducció de la contaminació ambiental.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obtingut finançament per valor de 40 milions d’euros. Així doncs, rebrà el 100 % de la inversió necessària per a tirar endavant 19 projectes.

15 municipis metropolitans han obtingut finançament per valor de 118’6 milions d’euros: Els de més de 50.000 habitants han aconseguit 109’5 milions. Entre aquests hi figuren Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Viladecans i el Prat de Llobregat. Els municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants rebran 9’1 milions d’euros.

Entre els projectes destacats que ara es podran realitzar hi ha la compra de 149 busos elèctrics, el nou servei de bici compartida AMBbici, a més d’11 milions per finalitzar la Bicivia, la xarxa pedalable metropolitana (a la fotografia) , i l’expansió del Bicibox. Aquests fons també ajudaran a desplegar noves Zones de Baixes Emissions en 5 municipis i a reforçar les existents, i a la digitalització per a la millora dels serveis públics de transport.

Font i fotografia: AMB

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here