S’ha iniciat l’època de nidificació a la platja del Remolar, un espai de Viladecans catalogat com “paratge natural”, d’una longitud de 845 metres. Per aquet motiu, no es podrà accedir a aquest paratge fins el pròxim mes de juliol. La prohibició de pas s’inicia a la torre-mirador, entre la riera i la zona dunar.

Amb aquesta acció es busca preservar l’àrea de nidificació d’aus protegides del litoral, de manera que l’espai es conservi en calma i es promogui la reproducció d’aquests exemplars. Alguns, com el corriol camanegre (a la fotografia), fan el niu sota la sorra de les platges i per això és important respectar les prohibicions  d’accés durant el temps establert.

El tancament estarà indicat amb una palissada de fusta, formada per pals verticals, amb una separació de 12-15 cm entre ells, als dos extrems de la platja, a l’accés des de la platja del Prat i al de la gola de la riera de Sant Climent, per a on s’accedeix a la platja de la Pineda de Cal Francès. Aquest tipus de limitació permetrà el pas a la petita fauna terrestre, com rèptils, petits mamífers o aus i dificultarà el pas de depredadors més grans, com gossos o senglars.

S’instal·laran senyalitzacions en ambdós extrems de la platja, cartells de xapa galvanitzada on s’informarà sobre l’estat del tancament de la platja, del període de temps en què es produirà la prohibició de pas i la normativa que empara l’exclusió de l’ús públic de la platja durant el període de nidificació de les aus litorals.

Aquesta acció es porta fent des de l’any 2016, quan l’Ajuntament de Viladecans i el Consorci dels Espais Naturals del Delta van instal·lar per primer cop una palissada de fusta, en el marc del projecte “Dunes Híbrides” impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la consultora SGM. L’any 2021 va ser necessari refer el sistema de protecció, que havia quedat destrossat a causa dels temporals dels anys 2016 a 2020.

Font: Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here