Un comunicat emès per la Plataforma Ribera-Salines informa que el passat dia 17 de febrer va mantenir una reunió amb l’Ajuntament de Cornellà. Per part del consistori van assistir-hi l’alcalde socialista Antonio Balmón, i els tinents d’alcalde Emilia Briones i Antonio Martínez Flor. Segons la Plataforma, els seus representants els hi van llegir el seu manifest, “encara que el membres del consistori van insistir que no calia i van negar-se a recollir el document”.

La Plataforma, que va néixer  per fer front a “l’especulació urbanística de Cornellà al sector agrícola de Ribera-Salines”, volia fer entrega del seu manifest a l’Ajuntament i demanar-li més informació sobre el projecte que suposarà la construcció en l’últim espai no urbanitzat del municipi. La Plataforma fa “un balanç gens positiu” de la trobada. Segons denuncia, l’Ajuntament “no va saber indicar quan hi ha previst l’inici de les obres ni si estaria disposat a reconsiderar el projecte atesa la crisi actual climàtica”. Tampoc van aconseguir accedir a la informació que demanaven sobre el Consorci Ribera-Salines establert amb l’INCASOL. Per últim, afirmen que l’alcalde Antonio Balmón es va negar a valorar les diferents alternatives a la construcció d’habitatges que se li van presentar i també “va refusar de debatre sobre les preocupacions en temes d’impacte ambiental i sobre la salut que ha expressat el col·lectiu veïnal”.

Davant la resposta de l’Ajuntament el col·lectiu ha començat a activar un calendari d’accions juntament amb la ciutadania durant els propers mesos. Ha celebrat una assemblea extraordinària i ha començat la recollida d’adhesions d’entitats tant del municipi com d’altres indrets, que aviat ampliarà amb una campanya de signatures individuals i no descarta la convocatòria de futures mobilitzacions i accions veïnals.

La Plataforma Ribera-Salines és un col·lectiu veïnal de protesta que neix el març de 2021 amb l’objectiu cabdal de preservar la pèrdua sistemàtica d’entorns naturals i zones verdes a Cornellà de Llobregat, amb un enfocament prioritari a l’espai ripari de Ribera-Salines, a tocar del riu Llobregat i de l’autovia A-2. Forma part de les xarxes de col·lectius mediambientals del Baix Llobregat.

Font: Plataforma Ribera-Salines

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here