El Ple municipal de l’Ajuntament de Viladecans ha aprovat el document “Pacte pel Clima”, que conté les propostes elaborades per la ciutadania a través de la Taula Ciutadana i la Taula Jove.

Encarna García, tinenta d’alcaldia de Medi Ambient va explicar que en la Taula Ciutadana hi han col·laborat 24 representants d’entitats locals de diferents sectors i dels grups polítics municipals, així com persones expertes i ciutadania interessada en l’acció pel clima a títol personal.

Mercè Solé, una de les veïnes que han participat a la Taula, va explicar que “els reptes són grans  i són universals, però ens afecten a tots i ,per tant, cada un dels veïns i veïnes de Viladecans és imprescindible per actuar davant l’emergència climàtica , igual que qualsevol persona que visqui en el planeta Terra”.

També van intervenir en la sessió plenària dues integrants de la Taula Jove ( a la fotografia), que van explicar el treball realitzat per aquests 30 joves estudiants, provinents de 7 centres de secundària del municipi, que han definit els lemes i les imatges iconogràfiques del Pacte pel Clima per fer-lo proper , comunicatiu i engrescador.

La jove Wassima Rechdi assenyalava que “aquest projecte ha estat de gran ajuda i és totalment imprescindible de del meu punt de vista”. Emma López va demanar la necessària col·laboració de totes i tots per tal de fer front a aquest problema comú i va assenyalar que “es tracta d’una proposta molt creativa i innovadora i que tindrà un gran impacte a Viladecans per lluitar contra el canvi climàtic”.

Encarna García va remarcar la gran feina i implicació que hi ha hagut en les Taules per part de tota la ciutadania. El Ple va destacar la importància d’aquest instrument que s’identifica amb un dels eixos estratègics de la ciutat, el de Transició Ecològica .

El Pacte pel Clima de Viladecans té el seu origen l’any 2019, quan el Ple municipals va aprovar la Declaració Local d’Emergència Climàtica com a crida a la implicació dels agents locals davant la gravetat de la crisi climàtica.

El document del Pacte pel Clima, va ser aprovat amb el vot favorable de PSC, Viladecans en Comú, Podem i Ciutadans. ERC es va abstenir.

Font: Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Viladecans

Fotografia: Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here