Reunió important de tres municipis del Baix Llobregat Nord el passat divendres a Olesa de Montserrat. Els responsables polítics de Salut Pública dels Ajuntaments d’Olesa, Ada Agut i Domènech, d’Esparreguera, Emmanuel Ortí López, i d’Abrera, Sara Roca i Ibáñez, van celebrar una trobada (a la fotografia)  per compartir neguits i planificar accions conjuntes per reclamar a la Generalitat millores en la gestió dels seus Centres d’Atenció Primària.

Un dels temes que els tres ajuntaments denuncien és que, tot i que la incidència de la covid-19 va minvant, els serveis que es van retallar amb motiu de la pandèmia no s’han recuperat encara, com l’horari d’obertura, que es va reduir fins les 8 del vespre quan abans de l’esclat de la crisi sanitària era fins a la mitjanit. A partir de les 8 la ciutadania s’ha de desplaçar fins el CAP de Sant Andreu de la Barca o a l’Hospital de Martorell.  A més, els horaris de les farmàcies de guàrdia també s’han reduït. La manca de personal que pateixen els CAP és  una de les causes de que el servei sigui insuficient.

Les regidories de Salut Pública dels tres ajuntaments van decidir impulsar accions de manera conjunta per poder pressionar de forma més eficaç i aconseguir millorar la gestió actual dels CAP. Es connectarà amb altres ajuntaments de la zona del Montserratí  i es demanarà una reunió amb la màxima responsable de la Regió Sanitària Metropolitana Sud del Govern de la Generalitat.

Els tres municipis també coincideixen en la necessitat de poder disposar d’un nou CUAP que doni servei a la zona, substituint al de Sant Andreu de la Barca.

La setmana passada elBaix.cat informava de les conclusions de l’enquesta popular  organitzada per la plataforma Marea Blanca d’Abrera que indicava que el 78’73% de les persones que hi havien participat feien una valoració negativa de l’atenció rebuda al CAP de la localitat.

Font i fotografia: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here