Manu Reyes (a la fotografia amb Pablo Casado)  és sense cap mena de dubte la figura més important del PP al Baix Llobregat. Va ser alcalde de Castelldefels entre el 2011 i el 2015, ha estat diputat al Parlament de Catalunya i és president del PP de la província de Barcelona. Reyes continua com a regidor a Castelldefels amb l’esperança de recuperar l’alcaldia l’any 2023.

Reyes anava a tota màquina dins el PP fins fa molt poc, però la crisi del partit i la propera desaparició com a líder de Pablo Casado, a qui ha donat suport gairebé fins al final, li han canviat radicalment el futur.

Reyes, ha protagonitzat un dur enfrontament amb Cayetana Álvarez de Toledo, cap de llista i diputada al Congrés per Barcelona. Veient-la feble després de ser substituïda com a portaveu popular al Congrés, va emprendre una croada contra ella, de qui va arribar a exigir la dimissió com a diputada, emparant-se en el seu càrrec de president  provincial de Barcelona. Però ara, les coses han canviat, i Álvarez de Toledo, enfrontada amb Casado, ha recuperat protagonisme després de la crisi que posarà punt i final al mandat del fins ara president del PP.

La confrontació amb Cayetana Álvarez de Toledo tenia un rerefons personal. El PP va obtenir a les eleccions generals de 2019  dues diputades per Barcelona, Álvarez de Toledo i María de los Llanos de Luna. El tercer de la llista, que es va quedar sense escó, era Manuel Reyes. Si Álvarez de Toledo dimitia, Reyes passaria a ser diputat al Congrés. D’aquí l’interès de Manu Reyes i de la direcció del PP de Catalunya, encapçalada per Alejandro Fernández i Santi Rodríguez, en forçar la dimissió de la polèmica diputada. Una operació que avui queda ja com impossible.

Davant la crisi del PP, Manu Reyes, va tancar files de forma immediata amb Pablo Casado. Reyes, al costat de l’ex alcalde de Badalona Xavier García Albiol, va defensar Pablo Casado, quan semblava que aquest podria controlar la situació. El polític de Castelldefels va publicar a les xarxes socials la seva opinió contundent: “España necesita que los populares estemos unidos y hagamos frente a Sánchez, a los radicales y al populismo. No es momento para ambiciones pesonales o deslealtades sino de seguir al lado de Pablo Casado que es la única garantía de cambio”.

Pocs dies després, quan ja era evident que la majoria de dirigents del PP havien abandonat Pablo Casado, Manu Reyes s’intentava ressituar exigint la celebració d’un Congrés extraordinari del partit per a “sortir més forts que mai”. Veient la caiguda de Casado, Reyes abandonava a qui “era la única garantia de canvi” i s’arrenglerava amb els que, uns dies abans, qualificava de “deslleials”.

Mala peça al taler per Manu Reyes. De possible diputat al Congrés a quedar a l’espera del que vulgui fer amb ell la nova direcció del PP que sortirà del congrés extraordinari.

Fotografia: abc.es

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here