La caserna militar de Sant Boi de Llobregat (a la fotografia) i la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Vicenç dels Horts són al centre del debat.

El grup d’ERC al Congrés de Diputats realitzarà accions parlamentàries per recuperar els habitatges de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil a Sant Vicenç dels Horts. Així ho va anunciar el diputat Gabriel Rufián a instàncies del grup municipal Junts x Sant Vicenç, integrat per ERC i Vicentins pel Canvi.

L’antiga caserna, que es troba en un terreny de l’Ajuntament, fa anys que ja no presta servei al municipi però la Guàrdia Civil segueix disposant dels habitatges  per allotjar agents destinats a altres punts. Segons ERC, es tracta d’un nombre important d’habitatges que podrien ser destinats a crear un parc d’habitatges públic o per a emergència social. Cal tenir present que, ben a prop, a Sant Andreu de la Barca, la Guàrdia Civil disposa d’una gran caserna.

D’altra banda, a Sant Boi de Llobregat, és l’Exèrcit qui disposa d’una caserna militar al centre del nucli urbà. En resposta a una pregunta plantejada al Senat per ERC, la ministra de Defensa, Margarita Robles, va assegurar que el trasllat d’aquesta instal·lació es produirà aviat. Robles va expressar el seu “compromís ferm que aquest trasllat es dugui a terme” i va confirmar que ara hi ha un terreny alternatiu, tot i que l’espai ofert per l’Ajuntament a Defensa “és una mica petit”. Robles va afirmar que “el trasllat de la caserna seria bo per a Sant Boi i seria bo per a l’Exercit”.

L’any 2012 es va establir un Protocol per traslladar la caserna militar. El van signar el president de la Generalitat José Montilla, el ministre de Defensa, José Antonio Alonso, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i el llavors alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch. Set anys després, durant la campanya electoral de les eleccions municipals de 2019, la cap de llista de Sant Boi en Comú, Alba Martínez, davant l’incompliment per part de Defensa, qualificava la caserna com a “ferida urbanística i social que s’ha de solucionar”. Aquest 2022 farà deu anys de la signatura d’un protocol que el Govern central encara no ha aplicat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here