El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP) ha donat la raó a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sobre la licitació i adjudicació del contracte de Bus Metropolità Barcelona- Sant Boi de Llobregat i ha desencallat l’adjudicació del servei.

Aquest servei, que s’havia licitat per un període de 10 anys, s’havia adjudicat inicialment l’abril de 2021 per un import de 159.407.553 euros. Va ser recorregut el maig del mateix any per la segona empresa classificada i ha estat paralitzat durant 10 de mesos fins a la resolució del Tribunal. Aquesta setmana s’ha resolt a favor de l’AMB.

La resolució ha permès adjudicar el contracte de manera definitiva al primer classificat, la “UTE Sant Boi, Barcelona y otros”. Entre el març i l’abril d’aquest any, l’AMB signarà el contracte amb el nou operador que a l’estiu començarà a prestar el servei.

El tribunal de Contractes ha desestimat el recurs i els arguments esgrimits per l’empresa recurrent, “Viguesana de Transportes SL”, la segona empresa classificada, i ha afirmat que el procediment seguit per l’AMB ha estat correcte.

L’AMB ha lamentat els perjudicis ocasionats a la ciutadania pel recurs desestimat i la demora de la resolució, que ha trigat 10 mesos, fet que ha endarrerit la posada en marxa del nou operador i l’activació de les millores associades al nou servei.

Font: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here