L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha endegat una campanya institucional protagonitzada per dones de la ciutat per tal de reclamar la igualtat real amb motiu del Dia Internacional de les Dones. A més, durant tot aquest mes de març, la ciutat reivindicarà l’esperit del 8M amb un ampli programa d’activitats de conscienciació i sensibilització.

Sota el lema Visibles i combatives, la campanya està protagonitzada per dones santjoanenques de diferents àmbits professionals, com ara l’art, la ciència, la gastronomia, el periodisme, el transport, la policia, l’esport, la salut o l’emprenedoria. L’objectiu és visibilitzar la feina de les dones en tots els àmbits de la societat.

Durant tot el mes de març Sant Joan viurà un seguit d’activitats. La Diada de Dones, el 12 de març, serà una jornada dedicada a la visibilització de les dones a través de la seva experiència  personal i laboral, concretada en dues taules.

El mateix dia 8 de març es llegirà un manifest reivindicatiu a dos quarts de 7 de la tarda, a la Plaça del 8 de març. També es celebraran el festival feminista Lila Cabaret, una exhibició de teatre, circ ,música, comèdia i dansa a càrrec de dones, aquest dissabte 5 de març, al Teatre Mercè Rodoreda, amb l’actuació, entre d’altres, de la cantautora La Otra, coneguda pel seu missatge feminista.

El compromís per la equitat de la ciutat es concretarà en el Pla Municipal d’Equitat de Gènere 2019-2022 i la posada en marxa aquest any d’un centre d’informació i recursos per a dones (CIRD) al centre Cívic de les Planes.

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here