La Síndica de Sant Boi de Llobregat, Dolors Vallejo Calderón, ha estat escollida nova presidenta del Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya (FòrumSD). L’assemblea de la institució s’ha celebrat al Centre Cultural la Farinera del Clot ( Barcelona).

Dolors Vallejo substitueix Eva Abellán, síndica de Sabadell. En la reunió de la institució, que reuneix més d’una quarantena d’ombudsperson municipals, s’ha renovat també la junta directiva (a la fotografia), de la que també en formen part, a partir d’ara, el Síndic de Barcelona, David Bondia, elegit pel l’Ajuntament de la capital catalana l’any passat, a més dels síndics i síndiques de Girona, Deltebre, Vidreres i Palamós.

Dolors Vallejo Calderón és llicenciada en Geografia i Història i màster en Investigacions i Estudis de Gènere. Va ser escollida com a Síndica de Sant Boi el 27 de setembre de 2016, per un mandat de cinc anys, que va revalidar l’any 2021.

La nova direcció del Fòrum s’ha fixat com a objectiu recuperar la normalitat de l’entitat un cop superada la pandèmia. Una de les primeres tasques serà culminar del procés de redacció i aplicació del Pla estratègic del FòrumSD. També reivindica una normativa específica per a les sindicatures locals i el reconeixement com a mediadors dels síndics i síndiques en la futura Llei de Mediació de Catalunya.

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i FòrumSD

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here