ElBaix.cat informava fa uns dies de la derrota de l’equip de govern de l’Ajuntament de Castelldefels (PSC, ERC i Junts, amb el suport d’una regidora trànsfuga)  en el darrer ple municipal, on no va tenir majoria suficient per aprovar el projecte urbanístic per a la zona situada entre el Carrer Major i el Carrer Arcadi Balaguer. La votació va quedar posposada per acord de la majoria del Consistori, fet que va provocar un dur comunicat de l’equip de govern publicat a la revista municipal El Castell.

Ara és el grup de Movem En Comú Podem (MCEP) qui ha volgut exposar la seva visió en una nota de premsa.

El grup MCEP s’ofereix per arribar a una majoria que permeti tirar endavant el projecte. Però hi posa una condició: que PSC i ERC acceptin incorporar més habitatge públic i de lloguer a la proposta.

Els Comuns recorden que la proposta contempla un aparcament de 460 places, els espais verds de connexió amb el parc del Castell i un 50% d’habitatge públic i un 50% d’habitatge lliure. El regidor de Movem, Ramon Morera (a la fotografia), va explicar en el Ple que” vist que el govern no ha cercat la majoria per poder tirar endavant aquest projecte, estenem la mà per poder arribar a un acord, però, des del nostre punt de vista, entenem que amb aquest projecte no podem perdre l’oportunitat d’incrementar al màxim l’habitatge de protecció oficial, per tant, assequible i de lloguer, en un sòl 100% públic”. Morera també  va denunciar que, segons el mateix regidor Vendrell, d’ERC, l’Ajuntament encara no disposava dels estudis econòmics relatius al projecte.

Morera ha manifestat que no entén el “lideratge hostil de l’alcaldessa Maria Miranda”, del PSC, de la que va afirmar que “s’ha mostrat incapaç de liderar un Govern de coalició en majoria i, ara, encara és més incapaç de liderar i arribar a acords en un Govern en minoria, mentre Castelldefels necessita un Govern fort que li doni estabilitat”.

L’equip de govern de Castelldefels ha ensopegat en un tema en el que Movem- En Comú Podem tenia molta informació i molt a dir. Ramon Morera era el regidor de Planejament a l’inici del mandat 2019-2023, i fruit de l’acord de govern de la majoria d’esquerres va impulsar la transformació urbanística de l’àmbit del Carrer Major i Arcadi Balaguer; el febrer de 2020 va iniciar el procés per escollir l’empresa que havia de definir la proposta inicial del projecte. El seu paper va quedar interromput quan l’alcaldessa va provocar la ruptura del pacte de govern.

La proposta urbanística afecta l’àmbit on antigament s’ubicava la Policia Local abans del seu trasllat a les noves dependències. Havia d’incorporar un eix verd que connectés amb el Parc del Castell, regular els edificis de la zona, actualment fora d normativa, i la creació d’un pàrquing de 500 places. També incloïa una nova edificació que havia de donar resposta a la necessitat d’habitatge públic i de lloguer a la ciutat, que ara l’actual equip de govern ha retallat.

Movem En Comú Podem també critica que l’Ajuntament va publicar una noticia al seus mitjans amb el titular “L’oposició frena el projecte de transformació d’Arcadi Balaguer”, un titular que, segons els Comuns, “denota un ús partidista dels mitjans locals per atacar els grups de l’oposició.

Font: Movem Castelldefels- En Comú Podem

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here