L’Auditori de Girona va acollir el passat divendres la gala de lliurament dels premis Enderrock de l’any 2022. Aquests guardons han esdevingut una mostra de la vitalitat i la qualitat de cantants i grups dels Països Catalans.

En l’apartat dels Premis per votació popular han estat guardonats dos cantants de Sant Feliu de Llobregat: Joan Dausà ha rebut el Premi al Millor Disc de Cançó d’Autor, per “Ho tenim tot”. I Nil Moliner ha estat reconegut pel Millor Disc en Llengua No Catalana per “Un secreto al que gritar”. Els dos artistes santfeliuencs continuen, doncs, de plena actualitat pels seus darrers treballs, dels que elBaix.cat ja va informar.

Un altre premi, el Joan Trayter a la millor producció, ha estat relacionat també amb el Baix Llobregat: se l’ha endut a casa Jordi Matas, per la seva labor en discos, com el “Parc i Joia”, del cantant de Collbató, Ferran Palau.

Oques Grasses i el grup de Gandia, Zoo, van ser els grans guanyadors de la nit pels premis rebuts de públic i crítica. El folk de Maria Arnal i Marcel Bagés i la revelació Sara Roy també van aconseguir dos guardons.

El premi Enderrock a la Trajectòria fou per a la Companyia Elèctrica Dharma, el mític grup que enguany celebra els 50 anys de recorregut. I el Premi Enderrock d’Honor va ser atorgat a Falsterbo, la veterana formació que s’acomiada dels escenaris amb el disc i tour “Adèu Paf”.

La música catalana es va retrobar en uns Premis Enderrock per a la pau, farcits d’actuacions en directe, després de dos anys de pandèmia. La gala de lliurament dels premis es va dedicar al fotoperiodista i cofundador de la revista Enderrock, Xavier Mercadè.

Font: Enderrock

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here