El primer vol de rescat amb persones ucraïneses va arribar dissabte a l’aeroport del Prat. Hi viatjaven 227 persones, principalment dones i nens (a la fotografia).

La brutal agressió de Vladimir Putin contra Ucraïna està provocant la sortida del país de milers de persones que, segons previsions  d’ACNUR ,poden ser ja més d’un milió i mig.

Aquesta operació va estar coordinada pel Govern espanyol i per Vueling. La companyia havia traslladat divendres a Varsòvia (Polònia) una vintena de turistes ucraïnesos que es trobaven a Catalunya i 1.700 quilos de material, amb medicines i roba. Per tal d’evitar que l’avió tornés buit a Barcelona es va organitzar un vol de rescat, que és el que va arribar al Prat aquest dissabte.

La Delegada del Govern central a Catalunya, Maria Eugènia Gay, va explicar  que els nouvinguts estan sent atesos per un equip de Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social I Migracions. Va assegurar que vols com aquest es podrien repetir els pròxims dies i va destacar la importància de la coordinació de societat i institucions.

Segons el Govern de la Generalitat, moltes de les primeres persones arribades d’Ucraïna, tant les que van venir amb avió com les que ho estan fent en tren, a l’estació de Sants, o amb altres mitjans, tenen família a Catalunya, que és la Comunitat amb més presència de persones ucraïneses de l’Estat, i les que no tenen contactes són acollides  per la Generalitat, o se’ls hi facilita continuar el viatge, si així ho desitgen.  Alhora, els ajuntaments de la comarca estan organitzant  tasques de solidaritat amb Ucraïna, i demanen a la ciutadania, tal com va informar elBaix.cat, que les ajudes es canalitzin amb aportacions econòmiques.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here