Allò que no va ser possible a la gala dels Goya es va convertir en realitat diumenge al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MACBA), en motiu dels premis que lliurava l’Acadèmia del Cinema Català.

Àngela Cervantes (a la fotografia) va guanyar el Premi Gaudí a la Millor Actriu Secundària per la seva interpretació a la pel·lícula Chavalas. Cervantes és Soraya, una de les quatres noies protagonistes, que regenta un bar al barri de Sant Ildefons, el Boquerón, que existeix, tot i que amb un altre nom. La pel·lícula està rodada a Cornellà de Llobregat ( i al Poble Nou de Barcelona)  però més enllà dels escenaris, representa una reivindicació de la perifèria i els seus valors. És un cant a l’amistat.

Chavalas, que optava a dos premis Gaudí més ( Millor Protagonista Femenina i Millor Maquillatge i Perruqueria) va obtenir, a través d’Àngela Cervantes, el reconeixement de l’Acadèmia. Està dirigida per la cornellanenca Carol Rodríguez Colés.

Cervantes, una de les grans revelacions de la temporada, competia amb artistes de la vàlua de Nora Navas, Vicky Peña i Anna Castillo. Amb 29 anys ha obtingut un premi que la va omplir d’alegria i emoció.

Les pel·lícules triomfadores de la nit foren “Sis dies corrents”, amb cinc guardons, i “Libertad”, amb quatre, dirigides respectivament per dues dones, Neus Ballús i Clara Roquet. Dos dies abans del 8 de març les dones varen marcar la XIV edició dels Premis Gaudí.

La Gala, amb 1.300 persones convidades, entre les que es trobaven el president  de la Generalitat, Pere Aragonès, el ministre de Cultura, Miquel Iceta, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va caracteritzar-se per la reivindicació del cinema fet per dones i del cinema en català ; també per  la solidaritat amb el poble d’Ucraïna i el record de Pau Riba.

Fotografia: Getty Images

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here