L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van signar el passat divendres, dia 11, un conveni que fixa el pressupost que garantirà el sanejament de les aigües residuals per als propers quatre anys (2021-2024) amb actuacions planificades a les set plantes depuradores (EDAR) que hi ha a l’àrea metropolitana. D’aquestes, quatre són al Baix Llobregat: Begues, Gavà-Viladecans, el Prat de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat.

L’acord ( a la fotografia), presidit pel director de l’ACA , Samuel Reyes, i el vicepresident de l’Àrea d’Ecologia de l’AMB i regidor de Barcelona En Comú, Eloi Badia, preveu una inversió total de 288 milions d’euros per repartir entre el 2021 i el 2024 i s’articula en tres eixos: recursos per a garantir el funcionament de les depuradores (236 milions) i inversions per a reposicions i millores (49’4 milions); també es dedicaran 2’6 milions a la redacció de projectes executius de la xarxa metropolitana de sanejament.

L’acord permetrà abordar projectes de gran rellevància per a la metròpolis de Barcelona, com el col·lector de Llevant o el del Morrot. L’ACA s’ha proposat millorar la coordinació amb el món local amb un nou model de relació que pretén la descentralització i la participació dels ens gestors locals per tal d’assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

Actualment a Catalunya hi ha 536 depuradores  en servei,  que sanegen les aigües residuals del 97’1 % de la població.

Font: AMB

Fotografia: Europa Press

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here