La Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) va celebrar dissabte, dia 12,  la seva XXX Assemblea General Ordinària al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia.

Diverses entitats del Baix Llobregat hi van participar: el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, el Centre d’Estudis Santjustencs, el Grup d’Estudis d’Esplugues i el Centre d’Estudis Beguetans. També hi fou l’associació  CMES, representada pel santjuanenc Carles Riba.

La CCEPC agrupa 129 centres i entitats d’estudis de tots els Països Catalans. Està presidida per Josep Santesmases, del Centre d’Estudis del Gaià, i el santfeliuenc Francesc Viso n’és el secretari tècnic. La Coordinadora forma part, conjuntament amb la Generalitat i la Federació d’Ateneus, de l’IRMU ( Institut Ramon Muntaner). Publica la revista Frontissa.

Durant l’Assemblea ordinària es van aprovar els comptes del 2021 i el pressupost del 2022. També es va exposar el pla d’activitats per aquest any, amb la intenció de recuperar la presencialitat plena. Entre les moltes jornades i actuacions previstes destaquen la 18a edició del RECERCAT, Jornada de Cultura i Recerca Local dels territoris de parla catalana, que tindrà lloc a Igualada, Capital de la Cultura Catalana 2022,  el 6, 7 i 8 de maig. També es celebrarà un RECERCAT al País Valencià, a Aielo de Malferit, a la Vall d’Albaida, els dies 3 i 4 de juny. El 4 i 5 de novembre tindrà lloc al Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, el XII congrés de la CCEPC, sota el títol de “Exilis polítics de l’època contemporània ( segles XIX i XX). Territoris de partida, territoris d’acollida”.

Durant la XVIII Assemblea General Extraordinària, que es celebrà a continuació, es va procedir a renovar la meitat de la Junta de Govern. Un cop fetes les votacions, la Junta ha quedat formada pels Centres següents: Centre d’Estudis del Gaià, Institut Menorquí d’Estudis, Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, Centre d’Estudis Seniencs, Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant, Institut d’Estudis Penedesencs, Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (representat per Jaume Bosch), Centre d’Estudis Molletans, Centre d’Estudis Selvatans, Centre d’Estudis del Bages, Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, Centre d’Estudis Comarcals d’Isona i Conca Dellà, Centre d’Estudis de l’Hospitalet, Centre d’Estudis Ribagorçans, Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià, Institut d’Estudis Comarcals del Montsià i el Taller d’Història de Gràcia.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here