La periodista Sara González publica una interessant entrevista al Nació Digital a l’alcalde de Cornellà i dirigent del PSC, Antonio Balmón. González fa un retrat prou aconseguit de Balmón a través de les seves respostes.

La noticia principal sorgeix quan Balmón anuncia que, després de 18 anys d’alcaldia, es presentarà a les eleccions municipals de 2023 com a cap de llista del PSC. I ho assegura sense embuts amb aquest argument: “La gent m’atura pel carrer i m’ho pregunta com una garantia”. Recorda que “altres vegades he dit que el partit decidiria ” però “aquesta vegada he decidit directament que sí”.

Al llarg de l’entrevista apareix el Balmón més d’ordre ( “El dret a l’habitatge i el dret a la propietat són dos drets que estan en la mateixa posició”), el Balmón més crític amb TV3 ( “Per sectària, perquè ens ha expulsat a molta gent”. “El parc temàtic que s’han muntat només és per a uns quants”), i el Balmón més polèmic  ( “A mi no em preocupa que PP i VOX governin junts Castella i Lleó” “No m’estiro del cabells, crec que hem d’esperar i veure”).

Balmón fa evident el seu enfrontament amb Ada Colau i els Comuns: “Intenten governar com si no depenguessin de ningú. I així els va”. Quan la periodista li recorda que el PSC governa amb els Comuns a Barcelona, es defensa argumentant que “el PSC també marca les seves distàncies i diferències sobre aquestes coses”. En canvi, reivindica el pacte a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de la que ell és vicepresident executiu sota la presidència d’Ada Colau: “Allà estem Junts, ERC, comuns i PSC, i funciona”.

Balmón torna a qualificar de “desproporcionada” la intervenció de la UDEF a l’Ajuntament de Cornellà per un cas de presumpte corrupció,  una intervenció, diu, que “ha afectat persones que jo defenso des del primer minut i les continuaré defensant perquè la seva feina és impecable des del punt de vista del que implica el funcionament de l’administració”.

Aquest dilluns, dia 14, Balmón protagoniza un diàleg amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa, a les 7 de la tarda, a l’Auditori de Cornellà, sota el  títol “Idees per avançar junts”.

Font: Nació Digital

Fotografia: El Mundo

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here