La Volta Ciclista a Catalunya va celebrar la presentació oficial de la seva edició 2022 a les instal·lacions de l’INEFC de Barcelona. Aquesta històrica prova ciclista arriba a la seva edició número 101, que es diputarà entre els pròxims dies 21 i 27 de març.

Estrelles del ciclisme mundial com l’últim vencedor de la cursa, Adam Yates, el vigent campió olímpic, Richard Carapaz, ex vencedors de la Volta com Alejandro Valverde, Nairo Quintana o Richie Porte, l’excampió del món Philipe Gilbert o Tom Dumoulin tenen prevista la seva presència a la cursa, que a més comptarà amb la participació de ciclistes catalans més nombrosa dels últims anys.

Durant l’acte el grup musical de Sant Feliu de Llobregat, The Penguins, va estrenar en  directe la seva cançó “Boires i retrets”, que serà la banda sonora d’aquesta edició de la Volta, prenent el relleu de Blaumut, despès d’haver guanyat el concurs coordinat a través de l’emissora iCat., del que ElBaixcat ja va informar.

La Volta comença el dia 21 a Sant Feliu de Guíxols. La segona etapa portarà moltes novetats: des de l’Escala arribarà a Perpinyà, a la Catalunya Nord, on la cursa no feia parada des de fa 67 anys. La tercera i la quarta etapa seran de muntanya: a La Molina  i a Boí Taüll. La cinquena anirà des de la Pobla de Segur a Vilanova i la Geltrú i la sisena recorrerà la Costa Daurada. Serà durant la setena i darrera etapa, amb sortida i arribada a Barcelona, que la Volta passarà pel Baix Llobregat. Els municipis que podran veure en directe la cursa el diumenge 27 de març són: Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, el Papiol, Sant Andreu de la Barca, Corbera, La Palma de Cervelló, Cervelló, Vallirana, Begues, Gavà, Castelldefels i el Prat de Llobregat.

La Volta a Catalunya és la tercera prova ciclista per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d’Itàlia. 24 equips, els millors del món, recorreran aquests dies del mes de març les carreters catalanes, en el marc d’una prova plenament consolidada en el calendari UCI World Tour.

Font: Volta Ciclista a Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here