Natur@ula és un nou espai d’aprenentatge a l’aire lliure que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha instal·lat al Parc de Can Lluc, a Santa Coloma de Cervelló.

En contacte amb la natura més propera, l’aula ofereix al públic en general, als centres educatius i a les entitats de Santa Coloma un espai d’educació ambiental a través de la divulgació i l’aprenetatge vivencial. També s’hi poden trobar les activitats de la Jugatecambiental per a famílies.

La gestió de l’equipament és municipal. Està format per un mòdul prefabricat i compta amb un lavabo adaptat, prestatgeries i armariets compartimentats tancats amb codi que permet cedir-ne l’ús a entitats i escoles. A l’exterior, l’espai està habilitat amb taules i bancs per tal d’acollir grups de classe.

També disposa de material de descoberta de l’entorn, com guies de camp de flora i fauna, binocles i pots-lupa.  Posa en valor recursos digitals, com el visor de fauna i l’observatori de papallones, com  a serveis complementaris als  materials. Serveix com a punt de difusió de tots aquells materials divulgatius que s’editin a nivell municipal o des de l’AMB.

El Parc de Can Lluc també incorporarà un parc de cal.listènia i una zona d’esbarjo per a gossos. A la part baixa, de nova creació, s’instal·larà un gimnàs a l’aire lliure que incorpora diferents elements per a l’exercici físic.

El Parc de Can Lluc, a Santa Coloma de Cervelló, fa de mirador sobre la vall del riu Llobregat i la serra de Collserola. Té una superfície de 15.104’76 metres quadrats. Es va inaugurar l’any 2011, essent Gerard Segú alcalde de la localitat.

Font: Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here