Representants del col·lectiu “Millorem l’ambulatori” d’Esparreguera es van reunir amb l’alcalde de la localitat, Eduard Rivas, i el regidor de Salut, Emmanuel Ortí, per compartir els greuges detectats en relació al funcionament del CAP, tant  a nivell veïnal com institucional (a la fotografia) . Una de les impulsores de la plataforma ciutadana, Carmina Bosch, va assenyalar que “portem anys amb molts canvis de direcció i una mala gestió de l’ambulatori, al que també s’hi suma les vacants mèdiques, una problemàtica que afecta a nivell general, però que a Esparreguera s’accentua per la manca de comunicacions”. Bosch també es va referir a les presumptes intencions del Departament de Salut de recentralitzar serveis a causa de la falta de metges i especialistes, una decisió que “podria fer perillar l’especialitat de pediatria a municipis com Esparreguera, Olesa o Abrera”. Precisament a Abrera, tal com ha anat informat ElBaix.cat, funciona un moviment, la Marea Blanca, que també exigeix millores a la sanitat pública.

L’alcalde d’Esparreguera, davant aquesta situació conflictiva, ha enviat una carta al conseller Josep Maria Argimon, en la qual sol·licita poder mantenir-hi una reunió per a exposar la situació de l’ambulatori, derivada de la retallada de recursos que ha patit durant la darrera dècada, que s’ha fet més evident amb la situació de pandèmia. En la missiva també se l’informa de la iniciativa sorgida de veïns i veïnes de la vila per a canalitzar el descontentament persistent que hi ha  envers el funcionament del CAP, a través d’una recollida de signatures que compta amb 414 adhesions.

Rivas detalla a la carta totes les deficiències detectades i afirma: “La gestió del CAP és prioritària però en els últims dos anys no ha avançat per qüestions de la pandèmia, perquè per respecte institucional a la gestió de l’emergència sanitària, no hem fet més pressió per resoldre els mals endèmics de l’ambulatori”. Sembla doncs, que quan la pandèmia ha perdut gravetat, ciutadania i ajuntaments comencen a recordar al Govern de la Generalitat les conseqüències de les  retallades que el president Artur Mas, el conseller d’Economia Mas-Colell i el conseller de Salut, Boi Ruiz, van aplicar a partir del 2010. Segons diverses fonts, la sanitat catalana havia perdut, l’any 2017, 2.400 professionals i més de 1.100 llits.

L’alcalde Rivas ha enviat també una carta als grups parlamentaris del PSC, ERC, Junts per Catalunya, En Comú Podem , Ciutadans , la CUP i el grup mixt, per fer-los coneixedors de la situació que viu el CAP i de la iniciativa ciutadana de recollida de signatures. Els Ajuntaments d’Esparreguera, Olesa de Montserrat i Abrera, tal com ja va informar elBaix.cat, han decidit coordinar-se per pressionar de forma conjunta al conseller Argimon.

Font i fotografia: Ajuntament d’Esparreguera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here