El Consorci de la Colònia Güell ha posat en marxa dues intervencions de restauració de la Cripta de la Colònia al municipi de Santa Coloma de Cervelló: la “Reparació de la coberta principal” i la “Restauració dels paviments i dels elements de trencadís de vidre i ceràmica de les finestres”.

Aquets treballs de restauració, iniciats el 9 de març, tenen un pressupost total de 229.591’86 euros i 270.795’65 euros respectivament. El termini d’execució és de 6 mesos, en el cas de la primera obra, i de 8 mesos i mig en el cas de l’obra de restauració dels paraments exteriors.

La finalitat d’aquestes actuacions és garantir la total impermeabilització en els sectors d’intervenció per protegir l’obra de Gaudí, i en tots els seus elements constructius, alhora que millorar les condicions dels mateixos a fi d’allargar la seva vida útil i minimitzar el seu manteniment i sostenibilitat futura. Les obres estan cofinançades pel Programa Operatiu del FEDER de Catalunya 2014-2020.

La Cripta de la Colònia Güell és un edifici declarat Be d’Interès Cultural Nacional i està inclòs a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. És una obra modernista d’Antoni Gaudí construïda entre 1908 i 1915 per encàrrec de l’empresari Eusebi Güell com a edifici religiós per als seus treballadors i treballadors de la Colònia. Constitueix un dels punts d’interès cultural i turístic més destacats de la comarca del Baix Llobregat.

El Consorci està integrat per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) de la Generalitat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

Font: Consorci de la Colònia Güell

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here