Cada 22 de de març es commemora el Dia Mundial de l’Aigua, una data proposada per la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament  (CNUMAD) a Rio de Janeiro l’any 1922. El Dia Mundial de l’Aigua està dedicat enguany a les aigües subterrànies. En aquest dia especial, Ecologistes en Acció apunta com a “principals problemes d’aquestes masses d’aigua la salinització en les zones litorals per la sobreexplotació d’origen industrial i turístic i la contaminació per nitrats d’origen agrícola i ramader”.

L’organització ecologista recorda que “no es poden oblidar les nostres principals zones humides, com el delta del Llobregat, on cal l’establiment d’un volum de reserva a la MA39 del delta del Llobregat com a reserva estratègica restringida a un ús exclusiu per la xarxa d’abastament en cas de sequera severa, i suspendre temporalment totes les concessions de captacions industrials o particulars”. També proposen “mantenir la barrera hídrica al delta del Llobregat fins a garantir el manteniment d ela massa d’aigua en bones condicions de clorurs i conductivitat”.

Ecologistes en Acció, en motiu de  la celebració del Dia Mundial de l’Aigua  planteja que “és fonamental adoptar mesures a curt i mitjà termini encaminades a frenar la problemàtica existent en la gestió de l’aigua”. L’organització proposa emprendre mesures fins que s’aconsegueixin nivells acceptables.

Font: Ecologistes en Acció

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here