L’European Forest Institute (EFI) ha reconegut l’Àrea Metropolitana de Barcelona com a Ciutat Europea del Bosc 2022, avalant així la seva gestió dels espais naturals que ocupen més del 50% del territori metropolità.

En concret, suposa un reconeixement de les activitats que afavoreixen la conservació, la protecció i el desenvolupament de les àrees forestals, així com la investigació d’un nou model urbà que promogui solucions basades en la natura. En aquest marc, la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana fomentaran la participació pública en activitats relacionades amb el tema de reflexió d’aquest any: bioeconomia per a les ciutats, és a dir, com poden les biociutats transformar la manera com vivim al planeta.

La Ciutat Europea del Bosc 2022 és una iniciativa impulsada per l’European Forest Institute (EFI), amb el suport de l’AMB, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i diferents centres de recerca.

El programa d’actes es va iniciar aquest passat dimecres amb un diàleg sobre biociutats, a La Pedrera de Barcelona. La relació de la resta d’actes és la següent:

  • Jornades científiques sobre biociutats (maig).
  • Conferències de la nova arquitectura ecològica africana ( maig).
  • Bioblitz de Collserola (juny).
  • Visites als centres EFI de Catalunya (juny).
  • Conferència anual de l’EFI, amb un seminari científic a Barcelona ( 5 d’octubre).

Des del 2014, aquest reconeixement ha passat per diferents ciutats i regions europees: Sardenya, Oslo, Viena, Sant Petersburg, Bilbao, Aberdeen, Bonn i Praga.

Més del 50 % del territori metropolità està format per aquesta infraestructura verda formada pel Parc Natural de la Serra de Collserola, el massís del Garraf, les muntanyes d’Ordal, la Serra de Marina, els rius Llobregat i Besós i 30 quilòmetres de platges.

Font: AMB

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here