El Prat de Llobregat va iniciar aquest passat dilluns un procés de participació ciutadana per escollir un dels dos dies festius locals de l’any 2023 i següents. Les votacions es perllongaran fins el dia 10 d’abril.

La data que resulti escollida serà el segon dia festiu local l’any que ve. S’afegirà així al dilluns de Festa Major, que té lloc a finals de setembre i que és una festa molt arrelada al calendari cultural de la ciutat.

Com a segon dia festiu, la  ciutadania pot votar una de les quatre propostes següents:

  1. El Dia de la Dona (8 de març): pel compromís del Prat com a ciutat feminista.
  2. La Segona Pasqua: perquè és el dia que es tria a moltes poblacions veïnes i podria facilitar la conciliació de pares i mares que treballen en aquest entorn, per la coincidència amb un dia no lectiu dels seus fills i filles.
  3. Sant Pere (29 de juny): perquè és l’antiga Festa major d’estiu.
  4. Segon dia de Festa Major: per comptar amb més dies festius durant la Festa Major.

L’elecció d’aquest segon dia festiu s’ha obert a la participació ciutadana per una decisió unànime de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament del Prat, que presideix l’alcalde Lluís Mijoler. Aquesta decisió l’han d’adoptar els plens municipals i la junta va decidir portar al plenari la data que resulti guanyadora en la consulta.

Es pot participar a través de la Plataforma 311, el portal amb que es canalitzen els processos de participació al Prat.

També es pot votar presencialment a través de punts de votació assistida ubicats a l’Oficina Municipal d’Informació de Sant Cosme, el Casal de la Gent Gran El Remolar, el Punt d’Informació de la Gent Gran a les Cases d’en Puig, el Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, el Centre Cívic Jardins de la  Pau i el Centre Cívic Palmira Domènech.

La decisió sobre les dues festes locals acostuma a passar sense pena ni gloria pels plens municipals però després genera incertesa en la població sobre la data triada i fins i tot polèmica. Al Prat serà la ciutadania qui tindrà la darrera i definitiva paraula.

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here