Va començar el dijous 24 i acabarà el dilluns 28 de març. Cinebaix, a Sant Feliu de Llobregat, ofereix l’oportunitat de conèixer el millor del cinema llatinoamericà gràcies a la tradicional mostra del films realitzats en aquella zona.

Es poden veure 10 pel·lícules de 9 països diferents: “Llegaron de noche”, d’Espanya i Colòmbia , “La cordillera de los sueños”, de Xile, “Un cielo turbio”, de Colòmbia , “Invasión”, de Panamà, “Planta permanente”, d’Argentina, “El rezador”, d’Equador, “Mano de obra”, de Mèxic, “El año de la fúria”, d’Uruguai, “Bacuau”, de Brasil i França, i “Ámame/Errante corazón”, d’Argentina i Brasil.

Dijous va inaugurar el Festival la pel·lícula del director Imanol Uribe “Llegaron de noche”, un coproducció entre Espanya i Colòmbia, que s’exhibeix al Festival de Màlaga i que s’estrena aquest cap de setmana.  El film rememora la matança que va tenir lloc el 16 de novembre de 1989 a la Universitat Catòlica de El Salvador. Es pot tornar a veure el dilluns 28 a les 5 de la tarda.

Les 10 pel·lícules que componen el Festival reflecteixen, no només una varietat geogràfica sinó també de gèneres cinematogràfics. De fet, segons Cinebaix, “aquesta edició del Festival és la més heterogènia cinematogràficament parlant: per la pluralitat de gèneres i històries que s’hi poden trobar” : des d’un documental sobre la invasió dels USA a Panamà per capturar el general governant acusat de narcotràfic, fins a una distòpia passant per un thriller o la preciosa filmació dels Andes com a repàs de la història xilena.

Font: Cinebaix

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here