Per fi. Ha trigat molt però ha arribat. El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) la gestió i explotació del Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) de Martorell. La decisió es va fer pública aquest divendres després de la reunió de la Mesa de Contractació que va valorar com a més idònia aquesta proposta.

La gestió del CFPA per part de la UPC es prolongarà durant 15 anys, prorrogables per 10 anys més. El procés de licitació es va posar en marxa l’octubre de 2020.

La proposta de la UPC permetrà configurar el CFPA com a centre referent on s’impartirà la formació professional inicial, la formació professional per a l’ocupació i la formació programada per les empreses destinada al sector de l’automoció, amb la finalitat de garantir una oferta formativa adaptada a les necessitats dels sector de l’automoció i afins.

El CFPA es va inaugurar fa 7 anys, el 2015 i fins ara es gestionava des del SOC. Durant tot aquest llarg període, la seva situació ha provocat nombroses cítriques a la Generalitat per part del Consell Comarcal, ajuntaments, sindicats i patronal, que consideraven que s’estava desaprofitant una infraestructura imprescindible per a les necessitats formatives del Baix Llobregat.

El Conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha expressat la seva satisfacció perquè s’ha desencallat “la gestió d’un equipament clau pel futur del pais”. Torrent participarà el proper dimecres dia 30 a un esmorzar organitzat pel Fòrum Empresarial del Llobregat, a l’Hotel Porta Fira Santos, a l’Hospitalet de Llobregat: exposarà les línies estratègiques del seu Departament i, ben segur que es referirà també al futur del CFPA.

Amb aquesta decisió la UPC incrementa la seva vinculació amb la comarca del Baix Llobregat, fins ara concretada en el Campus de Castelldefels. La solvència de la UPC fa preveure que pugui desenvolupar una bona tasca a Martorell. Després de tants anys d’espera, la comarca ho agrairà.

Font: Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here