Dins el cicle de Diàlegs “Fer metròpoli”, la seu de la patronal catalana, Foment del Treball, va acollir aquest dilluns la presència de l’alcalde de Cornellà de Llobregat i vicepresident  executiu de l’AMB, Antonio Balmón, un dels màxims dirigents del PSC. Balmón va pronunciar una conferència en el marc del cicle organitzat per RethinkBCN, revista de la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball (SBEES). Balmón fou presentat pel president de l’empresa AGBAR i del Consell de Patrocinadors de la SBEES, Àngel Simón, i l’acte va ser moderat per la periodista Mònica Günther.

Antonio Balmón va proposar que l’AMB obri un diàleg amb el Govern de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments per tal que les polítiques de seguretat no s’abordin tan sols a escala local, sinó també metropolitana, impulsant la cooperació entre les diferents policies locals i els Mossos d’Esquadra (a la fotografia, patrulla conjunta a San Joan Despí). Balmón va afirmar que “l’AMB està preparada per liderar, orientar i impulsar un sistema integral de seguretat metropolitana”, basant-se en l’article 14 de la Llei de l’AMB, aprovada pel Parlament l’any 2010, que contempla l’actuació d’aquest organisme en benefici de la cohesió social i territorial i preveu polítiques en matèria de convivència ciutadana

Davant els possibles recels que pugui aixecar la proposta, Balmón va subratllar que “l’AMB no és, ni té vocació de ser, en absolut, un contrapoder de res, i molt menys, d’altres administracions públiques”.

Font: AMB

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here