El Ple del Consell Comarcal del 21 de març va aprovar el Programa Feminista dins el Programa Comarcal de Suport per un nou impuls econòmic i social. Va rebre el suport del PSC, els Comuns, Junts per Catalunya, ERC i Ciutadans.

El Consell destina 1.016.653 euros per a la realització de projectes que tinguin a les dones com a col·lectiu protagonista.

Els ajuntaments de la comarca podran presentar sol·licituds fins el 31 de desembre de 2022, de projecte iniciats l’1 de gener d’aquest any i executats fins el 31 de desembre de 2023.

Portaveus dels diversos grups van posar en valor aquest dimarts el Programa. Xavier Fonollosa, vicepresident del Consell, en nom de Junts va destacar la importància d’impulsar polítiques feministes. El també vicepresident i portaveu dels Comuns, Jordi Gil, va explicar que des del Consell “volem continuar impulsant les polítiques feministes, hem de fer polítiques valentes per garantir que qualsevol dona pugui viure lliure, tranquil·la, i no hagi de patir cap classe de violència pel fet de ser dona”.

Per la seva banda, la portaveu d’ERC, Raquel Albiol, va afegir que “mai seran prou els recursos que dediquem a pal·liar aquesta desigualtat pel fet de ser dones”. El portaveu del PSC, Enric Carbonell, va destacar l’oportunitat que suposa el Programa pels municipis que no tenen recursos suficients. I la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martinez, va recordar que des de juliol de 2019, 8 dones i una nena han estat assassinades a diferents municipis del Baix Llobregat, tot recordant que “aquests dos milions que portem destinats són molt necessaris per pal·liar aquesta xacra”.

Font i fotografia: Consell Comarcal del Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here