L’Ajuntament de Martorell i la Generalitat de Catalunya han aconseguit arribar finalment a un acord per posar en marxa el Centre de Formacio Professional d’Automoció( CFPA), ubicat a la ciutat, i paccionar-lo com a centre de formació d’excel·lència.

El proper dia 6 d’abril es donaran a conèixer els detalls de l’acord al que han arribat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

L’acord posa fi a al contenciós judicial que han protagonitzat durant anys ambdues administracions, malgrat les seves similituds ideològiques,  i desencalla el projecte per impulsar el CFPA, aturat des de la seva inauguració per part del president Artur Mas l’any 2015 ( a la fotografia) . La Generalitat ha reconegut el paper rellevant del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya ( CIAC) en la gobernança i direcció del centre. L’Ajuntament de Martorell considerava que aquest Clúster havia estat relegat per la Generalitat a “un paper residual”.

Fa pocs dies, tal com va informar ElBaix.cat, la Universitat Politècnica  de Catalunya ha resultat adjudicatària final del contracte de gestió integral del CFPA per un termini de 15 anys, prorrogables 10 anys més.

L’acord entre Generalitat i Ajuntament permet que sobre l’adjudicació i la gestió del centre no s’interposin elements d’una judicialització que podrien posar traves a la posada en marxa del CFPA.

Font: Ajuntament de Martorell

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here