La societat i la política catalana viuen un intens debat sobre el català a l’escola, farcit sovint de desqualificacions i intransigència. Per això, són d’agrair les reflexions serenes i rigoroses. Aquest és el cas del llibre “No parlaràs mai un bon català” (Eumo Editorial, 2022), del filòleg i diputat dels Comuns al Congrés de Diputats, el sabadellenc Joan Mena.

Sant Vicenç En Comú Podem ha organitzat aquest dilluns, dia 4 d’abril, a dos quarts de 7 de la tarda, a la Biblioteca Municipal Les Voltes, al carrer Nou, 1-9, de Sant Vicenç dels Horts, la presentació del llibre d’en Mena. L’acte serà conduit per la periodista Sara Torremocha. És la primera presentació d’aquesta obra, que està tenint un gran ressò mediàtic, a la comarca del Baix Llobregat.

Joan Mena ha provocat sovint que la dreta política espanyola hagi perdut els nervis i l’educació davant la seva defensa aferrissada de la immersió lingüística al Congrés de Diputats.

El llibre fa un repàs a l’origen del model lingüístic de l’escola catalana, explica exemples de famílies, professors i professores, regidors i regidores, que van defensar la immersió lingüística als anys vuitanta, analitza experiències d’altres països i territoris, denuncia l’ús de la llengua com a arma política fins arribar  a la sentència del 25 % de castellà imposat pel poder judicial, i defensa que la immersió és mes necessària avui que quan es va implantar. Un llibre imprescindible per entendre la realitat actual de Catalunya i molt més útil per defensar el català que les sortides de to i les desqualificacions que s‘estan generalitzant en la política catalana. Un llibre que cal llegir des del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here