El Fòrum Empresarial del Llobregat va celebrar el passat dimecres una trobada amb Roger Torrent, Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Torrent va presentar les línies d’actuació del seu Departament i concretament aquelles que afecten les empreses en l’actual context econòmic i social. L’activitat empresarial continua condicionada, segons Torrent, per la crisi econòmica i sanitària derivada de la pandèmia, a més del conflicte entre Rússia i Ucraïna. Això ha generat un trencament en la cadena de subministrament, afectant especialment el transport, amb la consegüent dificultat d’aprovisionament. Torrent va explicar que la Generalitat va sol·licitar a l’Estat i  a la Comissió Europea una limitació del preu de l’energia i en d’altres matèries primeres, en la línia dels acords adoptats pel Consell de Ministres aquesta setmana.

El conseller va destacar que el Pla d’actuació del Departament d’Empresa i Treball planteja tres eixos irrenunciables per a actuar des d’un punt estructural: la reindustrializació, la innovació i la formació professional. En aquest darrer àmbit es va referir a la posada en marxa del Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA), a Martorell, inaugurat el 2015, i que serà gestionat, tal com ja ha informat ElBaix.cat, per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Van intervenir en l’acte Santiago Ballesté, president d’AEBALL, que va destacar especialment l’esforç per la formació professional, i M. Rosa Fiol, vicepresidenta executiva d’AEBALL/UPMBALL, que va expressar la seva oposició a un possible nou impost sobre la indústria.

Font i fotografia: Fòrum Empresarial del Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here