El ple de l’Ajuntament de Sant Boi ha aprovat per unanimitat el “Protocol d’intencions entre el Ministeri de Defensa i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat sobre la caserna de Santa Eulàlia”. El document estableix les bases per impulsar conjuntament el futur trasllat de les instal·lacions militars, situades al centre geogràfic de la ciutat, a un emplaçament alternatiu. Es tracta d’una reivindicació reclamada durant molts anys per la ciutadania.

Malgrat la voluntat de recuperar un espai estratègic pel municipi i la predisposició de tots els grups del consistori a col·laborar-hi, les converses mantingudes amb el Ministeri de Defensa només constitueixen un primer pas que s’ha concretat en dos compromisos inicials: la realització, en el termini de tres mesos, d’un estudi de viabilitat econòmica del conjunt de l’operació, i la possible ubicació alternativa de la caserna, d’acord amb la Direcció General d’Infraestructures Militars i l’Exercit de Terra, en uns terrenys de titularitat publica situats al sector de Sant Boi conegut com a Serconsa.

La Caserna de Santa Eulàlia es va construir desprès de la guerra civil, als anys quaranta, al que era l’extraradi de Sant Boi. Però el creixement de la ciutat dels anys seixanta i setanta, amb l’edificació dels barris de Casablanca i Camps Blancs, el va deixar ubicat dins el casc urbà.

Al llarg dels darrers anys s’han produït diversos anuncis del trasllat de la caserna i de la central de FECSA que hi està vinculada: el primer, ja fa dinou anys, el 2003, amb celebració popular inclosa i una paella per a més de 3.000 persones. L’altre, el va fer, l’any 2007, el llavors president de la Generalitat, José Montilla. Però ni els governs del PSOE ni els del PP han materialitzat mai aquelles promeses. D’aquí l’escepticisme d’una part de la població davant d’un nou anunci, que molta gent espera que esdevingui el definitiu. Encara que sigui sense paella.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here