El passat 30 de març va entrar en vigor la nova reforma laboral. Per aquest motiu, des de PIMEC Baix Llobregat – L’Hospitalet hem apropat recentment als empresaris i empresàries del territori les novetats d’aquesta norma a través d’un acte informatiu, en el qual i han participat experts com l’advocat i professor de la Universitat Ramon Llull i de la UOC, Antonio Benavides, o el cap de la Inspecció Territorial de Treball de Barcelona, Pedro Checa.

Al llarg de l’esdeveniment vam tornar a posar de manifest les mancances de la reforma. En primer lloc, vull parlar de la seva negociació, en la qual es va perdre l’oportunitat de recuperar els drets de les pimes. A PIMEC respectem les majories parlamentàries, però considerem que, com no s’ha comptat amb el 99,8% de les empreses, cal solucionar el problema de representativitat en l’àmbit estatal.

En segon lloc, vull destacar que aquesta nova norma està començant a canviar la realitat de les empreses, sobretot en l’àmbit de la contractació, i pot crear una inseguretat jurídica pel teixit productiu per la incertesa i la confusió en la redacció d’algun dels seus articles.

A banda de tot això, és oportú assenyalar que es tracta d’una reforma puntual i insuficient, que no dona resposta a les necessitats en polítiques actives i passives d’ocupació, o en matèria de formació a l’hora de cobrir llocs de treball.

Des de PIMEC hem defensat des del primer moment una reforma integral i amb flexiseguretat, que ajudés a la recuperació econòmica i del mercat del treball i continuarem treballant per recuperar qüestions com la participació efectiva de les pimes, la indexació de sous a una cistella d’indicadors de productivitat i competitivitat, o la recuperació del finançament parcial de les indemnitzacions del Fons de Garantia Salarial (FOGASA) en situacions de crisi empresarial.

Joan Soler.   President de PIMEC Baix Llobregat – L’Hospitalet

Fotografia de la jornada sobre reforma laboral: PIMEC

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here