El TRAM, l’operador de les xarxes de tramvia, Trambaix i Trambesòs, va fer 18 anys aquest diumenge,3 d’abril. El primer trajecte va tenir lloc el 3 d’abril de 2004, coincidint amb el 25 aniversari de les eleccions municipals de 1979, les primeres democràtiques després del franquisme. Feia trenta anys que Barcelona no disposava de tramvia. L’arribada a la parada de Sant Feliu-Consell Comarcal es va produir l’any 2007. Ara, amb 400 milions de viatges realitzats, el TRAM ho vol celebrar.

La companyia impulsa aquest mes d’abril una campanya digital a les xarxes corporatives sota el lema :”En fem 18. Per molts TRAMS!”. Es composa de cinc càpsules audiovisuals i cinc sortejos per a les persones seguidores del TRAM, amb diversos regals culturals. Inclouen entrades a festivals de música, llibres, circ i teatre musical. Caldrà seguir les pautes que es donaran fins el 3 de maig per poder participar-hi.

El TRAM celebra el divuitè aniversari en un moment crucial: fa ben poc, han començat les obres que han de permetre la connexió del Trambaix i el Trambesòs per l’avinguda Diagonal de Barcelona (a la fotografia) . Es tracta d’un projecte, impulsat per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que vol posar fi a l’anomalia que significa que les dues xarxes que uneixen Barcelona amb diverses ciutats metropolitanes del Barcelonès i del Baix Llobregat no tinguin continuïtat pel centre de la ciutat.

D’altra banda, el soterrament de les vies de RENFE a Sant Feliu de Llobregat (on acaba per ara el trajecte en direcció a la comarca) representa una gran oportunitat per a perllongar el Trambaix pel centre de Sant Feliu fins al Polígon el Pla. I més enllà, hi ha la reivindicació de sectors socials i econòmics que reclamen la continuïtat fins Molins de Rei i la possibilitat de travessar el riu fins Sant Vicenç dels Horts, on enllaçaria  amb l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat.

L’aniversari coincideix també amb la petició feta per l’Ajuntament de Barcelona a l’Autoritat del Transport Metropolità d’una rebaixa durant tres mesos del 50 % en el preu de la targeta T-Usual, molt utilitzada per les persones usuàries habituals del tramvia. El motiu, tal com ja va informar ElBaix.cat,  és la pujada de preus causada per la guerra d’Ucraïna. Ada Colau demanava aquest cap de setmana al president Pere Aragonés que el Govern de la Generalitat faci seva la proposta, “més enllà del que digui Puigneró”, vicepresident del Govern i president de l’ATM.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here