Aquest dimecres, dia 6 d’abril, a les vuit del vespre, el teatre La Peni, situat a la Plaça de Mercè Rodoreda, 1, de Molins de Rei, acollirà la projecció del documental “Pont de Carles III. Molins de Rei”.

Es tracta d’un documental en record dels 50 anys de la caiguda del famós pont de la vila, que unia Molins amb l’altra banda del riu Llobregat. Al llarg del documental es relata el context històric que en va propiciar la construcció, quin procés va seguir, episodis destacables que s’hi produïren, fins el seu esfondrament i la pèrdua definitiva.

La projecció forma part dels actes del 50 aniversari de la caiguda del pont produïda l’any 1971, tot i que els actes de record s’han concentrat en aquest 2022.  Està organitzada per l’Ajuntament de la vila, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Amics del Museu, el Museu Municipal i Som Molins de Rei.

El pont de Carles III, acabat de construir l’any 1767, s’esfondrà la nit del 5 al 6 de desembre de l’any 1971, provocant la mort d’un camioner que hi passava. El mes de novembre de l’any passat, la historiadora molinenca Gemma Tribó, que està participant activament en els actes programats, va publicar un article de lectura imprescindible al Butlletí del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat titulat: “En record de la caiguda del Pont de Carles III, conegut com a pont de les quinze arcades, el 6 de desembre de 1971”. El mes de desembre del 2021, la mateixa Tribó publicava a Viumolinsderei “El pont de les Quinze Arcades, l’emblema de Molins de Rei víctima de l’especulació franquista” i aquest diari, ElBaix.cat, va dedicar un reportatge al cinquanta aniversari del desastre que portava per títol “Fa 50 anys el riu i la dictadura es van emportar el pont de Molins de Rei”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here